Good&Bad

Este interesant cum trecem printr-o grămadă de schimbări, adesea, într-un timp relativ scurt, în care avem oportunitatea să creștem și să ne dezvoltăm, să învățăm din ceea ce se întâmplă în jurul nostru, din greșelile și din reușitele noastre.

photo-1502139214982-d0ad755818d8

Sursă Photo: Unsplash

Sunt pe principiul că lucrurile trebuie luate așa cum vin, fără să le punem din start o etichetă de bune sau rele. Cu trecerea timpului, se poate întâmpla ca ceea ce am judecat a fi greșit sau am perceput ca fiind un eșec, să fie exact ce trebuia să se întâmple ca să învățăm ceva sau să ne bucurăm de alte lucruri. De exemplu, să spunem că tocmai ți-a fost respinsă cererea de a pleca la studii prin Erasmus în Berlin, ceea ce chiar îți doreai și pentru care te pregătiseși cu luni înainte. Este firesc să ți se pară nedrept, să te enervezi și să fii supărat. Dar cum ar fi dacă peste încă 2-3 luni primești șansa de a face un internship plătit la o companie din domeniul în care activezi, marketing de exemplu, timp de câteva luni, tot în Germania și, de ce nu, chiar în Berlin. Cu toate că ai fost respins pentru programul Erasmus, ți s-a deschis o altă ușă, pe care cel mai probabil nu ajungeai să o observi dacă erai acceptat la schimbul de experiență.

photo-1496903029469-38a1dabe9079

Sursă Photo: Unsplash

Nu cred în ideea de bine și rău, în diferențele clare dintre aceste două concepte, ci cred că fiecare eveniment, gest, gând sau act are o cauză, un motiv și de aceea se petrece într-un anumit mod. Desigur, există lucruri neplăcute cu care ne confruntăm, de exemplu, se poate întâmpla să te îmbolnăvești brusc și să petreci o lună de zile în spital, ceea ce este considerat a fi un ghinion, un lucru rău, dar, în același timp, ai ocazia de a învăța enorm de multe din această experiență, să te maturizezi mai rapid și, astfel, să găsești forța necesară pentru a-ți seta anumite priorități în viață și a-ți găsi propriile principii.

Cel mai prețios atu al nostru este experiența pe care o câștigăm de-a lungul timpului, cred ferm asta. Lecțiile de viață pe care le învățăm de-a lungul anilor ne conturează caracterul, ne definesc ca și persoane și ne conferă o identitatea a noastră prin care ne diferențiem de restul.

Un factor important de menționat aici este timpul. De cele mai multe ori nu avem răbdare să așteptăm și să vedem rezultatele muncii sau urmările acțiunilor noastre, în schimb, creăm scenarii încă de la început despre cum credem că vor decurge lucrurile și, adesea, evenimentele se vor desfășura exact așa. De ce oare?

photo-1517682165294-35e1ba483543

Sursă Photo: Unsplash

Gândurile noastre au o anumită vibrație energetică, iar această vibrație va crea în jurul ei, alte vibrații pe aceeași frecvență. Cu alte cuvinte, ceea ce gândești, ajunge să se concretizeze. Kharma este oarecum asemănătoare cu această teorie, deși mi se pare că în ultima vreme ideea de Kharma este folosită pentru a promova greutățile care se întorc la persoanele care te fac să suferi, iar eu nu sunt adepta ideilor care promovează suferința sau răzbunarea. Legea atracției, în schimb, cred ca este ceva cât se poate de obiectiv: ceea ce transmiți, toate gândurile tale, ajung să se concretizeze. Practic, tu ești creatorul realității tale. Este o informație pe care încă o “diger”, pe care încă învăț să o pun în practică și cred ca este ceva la care voi lucra cel mai probabil până la batrânețe.

 

photo-1480771956109-c15c8d72172d

Sursă Photo: Unsplash

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s