Succesul – o temă mult dezbătută

În articolul de azi vreau să vorbim puțin despre succes, iar pentru că mie îmi place să aduc o notă personală tuturor articolelor pe care le scriu, voi discuta mai pe larg despre ceea ce înseamnă succesul pentru mine.

Întotdeauna m-am întrebat ce înseamnă succesul și cum definesc eu acest termen. Auzeam în stânga și în dreapta diverse persoane care povesteau despre această temă din perspective destul de diferite, de unde am tras concluzia că succesul reprezintă o apreciere subiectivă, adică fiecare dintre noi are o altă definiție pentru acest termen, să zic așa.

Sunt de părere că scopul nostru primordial pe această planetă este să fim fericiți, să trăim și să ne bucurăm de viață. Aici nu mă refer la a face doar ceea ce ne place, ci mai degrabă la a învăța să trăim în prezent, să conștientizăm fiecare moment și să ne bucurăm de toate experiențele pe care le trăim. Zicând acestea, cred că succesul este în strânsă legătură cu dorința de a trăi, cu entuziasmul pe care îl ai referitor la viața ta, așa cum este ea – cu bune și cu rele.

samuel-clara-69657-unsplash

Sursă Photo: Unsplash

Totodată, cred că suntem capabili și avem posibilitatea de a ne contura viața exact așa cum o vrem noi. Am avut o revelație zilele trecute când mă gândeam la asta. Cum am precizat și în articolele anterioare, sunt ferm convinsă că ceea ce transmitem în univers, ceea ce gândim, ia formă și se concretizează. Așa cum se înțelege și din motto-ul site-ului- „You give Life to what you give Energy to” – avem posibilitatea de a ne construi propria realitate prin gândurile pe care le trimitem și prin alegerile pe care le facem.

Revenind la revelația pe care am avut-o recent, mi-am dat seama că am tendința de a-mi pune anumite dorințe, de a visa la anumite lucruri, după care să le îndepărtez, să le dau „postpone” un fel de „lasă că mă voi ocupa de asta mai târziu”, sună cunoscut?. Ei bine, dacă analizez mai atent acest obicei al meu, îmi dau seama că este, de fapt, vorba despre frica de a-mi urma visele, frica de eșec. Ideea de succes pentru mine se află în strânsă legătură cu urmarea viselor mele și cu împlinirea dorințelor pe care le am, probabil mai multă lume îmi dă dreptate în acest sens.

Patrick Bet David vorbește foarte frumos despre succes și despre frica de a-ți urma visele. El susține că în mintea fiecăruia dintre noi se află două voci: cea pozitivă, care te încurajează și care te motivează să faci tot ceea ce îți propui, și cea negativă care întruchipează fricile tale, toate obstacolele care te împiedică să crești și să te dezvolți. Este alegerea ta pe care voce decizi să o asculți, iar eu cred că această alegere este un proces continuu, căci în orice situație te-ai afla, ai tendința de a te gândi dacă vei reuși sau nu să faci ceea îți dorești, de a analiza care sunt șansele de câștig și care sunt riscurile unui eșec.

Am pregătit câteva sfaturi, „food for the brain” let’s say, care să te ajute să îți asculți mai des vocea pozitivă.

riccardo-annandale-140624-unsplash

Sursă Photo: Unsplash

Primul sfat ar fi să îți pui întrebarea: „Dacă nu fac eu asta, cine o va face?”. Am găsit multe citate care te îndeamnă să acționezi, de exemplu: „Be the change you want to see in the world”. Astfel de citate te pot ajuta în anumite situații să te mobilizezi și să faci ceea ce îți dorești.

Un al doilea sfat ar fi să prezinți o atitudine deschisă către tot ceea ce se întâmplă în jurul tău. Fie că vorbim despre ceea ce îți spun persoanele de lângă tine sau despre oportunitățile care se conturează în preajma ta, fii deschis să le observi și să le fructifici. Cu alte cuvinte, să înveți din experiențele pe care le ai și, astfel, să te dezvolți.

Aș vrea să închei acest articol cu un al treilea și poate cel mai important sfat, prin care te și îndemn să iei o foaie de hârtie și un pix și să notezi trei lucuri pe care dorești să le vezi împlinite. Trei dorințe de-ale tale scrise pe hârtie.

photo-1501618669935-18b6ecb13d6d.jpg

Sursă Photo: Unsplash

 

După aceea, alege una dintre aceste trei dorințe și notează-ți care ar fi următorul pas pentru a o concretiza. Felicitări! Deja ai un plan stabilit pentru a-ți îndeplini dorința. Ceea ce mai e de făcut înainte de a începe să acționezi, să chiar iei măsuri pentru a face lucrurile să meargă, este să îți stabilești motivația pentru realizarea dorinței tale. Acest lucru îți va susține acțiunile în tot procesul de realizare a dorinței, este energia și motivația ta, care te vor ajuta mai ales în momentele în care dai de greu sau te blochezi și nu mai știi care este următorul pas pe care ar trebui să-l faci.

În final, vreau să mai adaug că succesul este un proces la care lucrezi mereu, de care te bucuri mereu – așa îl văd eu cel puțin. Prin natura umană suntem în așa fel creați să ne dorim mai mult, să fim veșnic „flămânzi” să învățăm mai mult, să ne dezvoltăm, să experimentăm lucruri noi.

Bucură-te de proces, iubește tot ceea ce ești acum, tot ceea ce ai și, în același timp, caută să te dezvolți, căci în această direcție există posibilități nenumărate.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s