Leadership sau ce înseamnă să iubești oamenii

Acum câteva zile ascultam un episod din Podcast-ul lui Robert Katai, mai exact discuția dintre el și Nick Decean despre leadership, care m-a pus pe gânduri și care mi-a rămas în minte mult timp după ce am ascultat-o.

Primul lucru care mi-a captat atenția la acest interviu, dacă pot să îl numesc așa, a fost felul în care s-a descris Nick Decean: ca fiind un tată, un soț, un lider. M-am întrebat atunci, oare cum ar fi dacă de mici am fi educați sau obișnuiți să ne facem planuri de viitor în funcție de ceea ce vrem să fim, nu de ceea ce vrem să facem, să muncim sau să avem. Parcă prea puțin se pune accentul pe trăirile noastre, pe experiență, pe ceea ce vrem să devenim, să fim. Contează mult mai mult ideea de a fi un om de afaceri, un avocat, un medic, un pilot, un scriitor, etc.

Cred că ar fi interesant să ne obișnuim frații, surorile, copiii, nepoții, pe noi înșine chiar, să se focuseze și să ne focusăm pe ceea ce vrem să fim: „vreau să fiu un lider”, „vreau să fiu un om care inspiră”, „vreau să fiu ambițios”, „vreau să fiu empatic”, „vreau să fiu de ajutor”, „vreau să fiu educat”, vreau, vreau, vreau… Dacă te concentrezi pe aceste aspecte, ele se concretizează – you shape your reality – iar restul lucrurilor se aranjează de la sine. Important în viața asta este ceea ce trăiești și ceea ce simți, ce experimentezi. Sunt de părere că acesta este scopul nostru primordial ca oameni: să trăim.

Revenind la ideea de leadership, John Maxwell definește acest concept super simplu prin a spune că: „ești un leader dacă oamenii te urmează”, ceea ce sublinează și Nick Decean în  discuția respectivă. În prezent, există numeroase cursuri, workshop-uri și dezbateri pe tema „leadership”. Cred că lucrurile sunt destul de simple: un leader este o persoană care iubește oamenii, iubește să lucreze cu ei, să investească în ei și să creadă în ei.

natalie-pedigo-306019-unsplash

Este adevărat că a lucra cu oamenii poate fi dificil și că necesită răbdare și timp, plus o resemnare cu gândul că oamenii în care investești timp și energie pot să plece. Asta nu este neapărat un lucru rău, deși poate fi resimțită ca o lovitură în stomac, uneori.

Pe de altă parte, dacă vrei să te dezvolți ca persoană și să educi societatea, comunitatea în care trăiești, trebuie să îți asumi anumite riscuri. În podcast a fost subliniată și ideea asta că nu se poate să te izolezi de oameni și să continui să te dezvolți. Este nevoie să ai contact cu cei din jurul tău, să înveți de la ei, să experimentezi situații mai dificile și să înțelegi că în spatele fiecărei dezamăgiri și chiar și în spatele fiecărei reușite există o lecție pe care trebuie să o înveți.

tim-graf-229428-unsplash

Personal, îmi imaginez leader-ul persoana care are o viziune în care crede cu toată puterea și nu se oprește până nu o vede concretizată. Este persoana care își prezintă viziunea în asemenea manieră, încât oamenii sunt fascinați de felul în care el s-a îndrăgostit de această idee și sunt dispuși să ajute la realizarea acesteia. Un leader este carismatic, dar, totodată, empatic. Reușește să înțeleagă problemele celorlalți, să se transpună în pielea lor, să le înțeleagă punctele de vedere și să le accepte, chiar dacă diferă de propriile convingeri.

shane-rounce-682783-unsplash.jpg

Un leader este un om care conduce prin exemplu, care acționează, care motivează prin faptele lui și care îi inspiră și pe cei din jurul său să îi urmeze exemplul și să acționeze.

Precum am menționat mai sus, leader-ul este o persoană care investește timp și energie în oameni și care o face cu dragoste. Poate că de aceea am rămas fascinată de acest interviu cu Decean, parcă simțeai pe vocea lui dragostea față de oameni, o calitate destul de rar întâlnită în prezent. Leader-ul este persoana care se interesează de tine, care vrea să știe cum îți merge ție, dacă ai probleme, dacă ești fericit, cu alte cuvinte, se interesează de bunăstarea ta spirituală. Poate asta este diferența crucială dintre un șef și un leader.

fabrizio-verrecchia-202402-unsplash.jpg

Este de la sine înțeles că un astfel de om este pregătit să își asume anumite responsabilități, să iasă în față și să ia inițiativă, să inspire și să motiveze.

Nu în ultimul rând, un leader este un bun ascultător. Are răbdare să audă părerea celeilalte persoane și să înțeleagă care este perspectiva celuilalt asupra problemei. Ascultă, înțelege și caută să ajute. Un leader își canalizează, adesea, energia spre a identifica potențialul persoanei de lângă el și a găsi metode prin care poate să ajute persoana respectivă nu doar să-și fructifice potențialul, ci și să-l conștientizeze.

usJnA0afQ1sEuOrtd8mWtzl72eJkfbmt4t8yenImKBVvK0kTmF0xjctABnaLJIm9.jpg

Există o dezbatere asupra calității de leader, unii susțin că aceasta este înnăscută, alții sunt de părere că poate fi educată. Un sâmbure de adevăr poate exista în amândouă teoriile, deși, în opinia mea, adevărații leaderi nu încearcă să fie leaderi, este ceva ce o fac cu naturalețe. Nu se chinuie să fie urmați de alții, ci pur și simplu iubesc să fie alături de oameni și să îi îndrume. O fac în mod natural și fără să aștepte ceva în schimb.

Sunt curioasă cum vezi tu un leader? Care îi sunt trăsăturile, care sunt acele calități indispensabile unui leader? Ce îl diferențează de ceilalți?

De asemenea, recomand cu mare drag să asculți această conversație dintre Nick Decean și Robert Katai, te poate inspira. O găsești pe Podcast-ul lui Katai, pe Spotify sau ITunes.

Cam atât pe azi. Have a good day! 🙂

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s