Schimbarea ești tu!

A trecut ceva vreme de când am publicat ultimul articol, dar acum am revenit cu forțe proaspete și multă inspirație și determinare, să zic așa.

Cu câteva zile în urmă am avut o revelație în urma căreia am luat o decizie pe care mi-o asum și cu care aș dori să merg până „în pânzele albe”. Fără prea multe povești, este vorba despre a vedea România o țară iubită de cetățenii ei.

Majoritatea cred că suntem la curent cu ororiile care se petrec acum pe scena politică din țară și cu toate abuzurile pe care le produc politicienii noștri în mod constant cu modificările aduse, în principal, la Codul Penal și Codul de Procedură Penală ( dacă nu ești la curent cu aceste informații, poți citi aici mai multe detalii).

De multe ori mă gândeam unde vreau să îmi construiesc viitorul, cred că este ceva normal la cei 19 ani ai mei să am astfel de întrebări, probabil este specific vârstei, iar întrebarea care îmi dădea cele mai multe bătăi de cap era aceasta: „Vreau sau nu vreau să rămân în România?”

calin-stan-662898-unsplash.jpg

Sursă photo: Unsplash

Da, era o întrebare care mă preocupa și care mă neliniștea, deoarece răspunsul se schimba destul de frecvent, mai exact, la fiecare 2-3 săptămâni. Ei bine, cam de o lună am hotărât că locul meu este aici, în România, o hotărâre pe care mi-o asum și pe care sunt mândră că am făcut-o, deși în momentul actual pare că țara se duce de râpă.

mihai-surdu-170005-unsplash.jpg

Sursă photo: Unsplash

Probabil este naivitatea vârstei, dar am multă încredere și speranță că țara noastră se va dezvolta frumos…

Vorbim într-una despre situația din străinătate, despre cum celor care au emigrat le merge mult mai bine decât nouă, cei care am rămas, iar asta mi se pare extrem de trist. Vorbim mereu despre cum în România nu se poate, în România este imposibil să trăiești decent, în România te sufocă birocrația, iar taxele te înfioară. Da, este adevărat, statul român face extrem de puțin pentru cetățenii săi, dar ia ghici: statul suntem noi. Fiecare dintre noi are o contribuție la buna sau proasta funcționare a lucrurilor în România.

De ce are nevoie disperată acum țara noastră? De cetățeni care își iubesc țara, de oameni care sunt mândri că sunt români, de oameni care conștientizează că pot avea un impact în ceea ce privește dezvoltarea țării și bunăstarea comunității în care trăim.

yousef-espanioly-541259-unsplash.jpg

Sursă photo: Unsplash

România are nevoie de oameni culți, de oameni cu valori și cu principii, asta este clar, dar hai să vorbim puțin și despre oamenii dedicați, oamenii pasionați care se luptă cu sistemul și care au ales să rămână aici și să îmbunătățească situația de la ei de acasă. Cum să pleci din țară? Cum să îi lași pe oamenii ăștia frumoși să se lupte și să se chinuie singuri? Vorba aceea, „unde-s mulți, puterea crește”.

Este ușor să spui că aici nu se poate, că nu este infrastructură, că sistemul educațional este la pământ, este ușor să enumeri problemele pe care le cunoaștem cu toții mult prea bine, dar care sunt soluțiile? Nu ni le oferă statul? Ok, hai atunci să vedem ce putem face noi, cum putem lua atitudine, să ne unim forțele și să creăm ceva de care să fim mândri, chiar dacă nu are un impact puternic asupra dezvoltării țarii, dar hai să facem CEVA. Partea bună este că sunt care fac și sunt chiar mulți. Pe oamenii ăștia merită să îi cunoști, să te lași impresionat de determinarea și de ambiția lor, după care să te alături cauzei lor.

Vor urma în viitorul apropiat articole cu #româniicucarenemândrim , dar până atunci îmi doresc să păstrezi acest mesaj: România are nevoie de oameni care să o iubească.

 

Sincer, cred că acesta este primul pas pe care ar trebui să ni-l asumăm atunci când vobim de bunăstarea și evoluția țării.

Ia inițiativă! Fii tu schimbarea pe care vrei să o vezi, se poate și la noi, se poate! Este adevărat că necestă timp să educi masele, să convingi oamenii, dar asta ar trebui să fie doar un motiv în plus să începem cât mai devreme să muncim înspre această direcție.

catalin-dumitra-cu-705970-unsplash.jpg

Sursă photo: Unsplash

Îmi place să cred că sunt patriotă, îmi place să afirm că sunt îndrăgostită de țara mea, iar acum cred că a venit vremea să acționez în această direcție. Tu ce schimbare vrei să aduci?

barna-bartis-680310-unsplash.jpg

Sursă photo: Unsplash

stefan-cosma-355832-unsplash.jpg

Sursă photo: Unsplash

david-marcu-566395-unsplash.jpg

Sursă photo: Unsplash

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s